Hoppa till sidans innehåll

Klädsel och Skridskor


Klädsel:

Åtsittande och funktionsdugliga kläder behövs.Pojkar har byxor, flickor har tights, kjol eller dräkt.Håret skall alltid vara uppsatt.Skridskorna skall vara av god kvalitet och skenan skall motsvara åkarens kunskapsnivå. Åkare kan använda så kallat pannband.

 

Skridskor och skenor:

Dags att köpa nya skridskor? Tänk på om ni köper begagnade att verkligen kolla att de inte är knäckta. Samt att det finns mycket slipyta kvar. Denna info gäller alla åkare.

 

Åkare som går i grupp 1+2 måste tänka på att de tränar på alla dubbelhopp och behöver en skridsko som håller upp dem. Om man ska köpa Edea så är det Concerto som gäller. Önskar man något annat så kan man gärna höra av sig till huvudtränaren så återkommer hon med bra tips.

 

Grupp 2  passar en professional skena bra. Vill man så går det även bra med en phantom skena. Den är dyrare men den har större taggar som hjälper till i upphoppet. Vill man ha ytterligare tips så hör gärna av er till huvudtränaren.

 

Grupp 3 passar Edea overture bra. Vill man ha ett annat märke så kan man höra av sig till huvudtränaren för fler tips. Skenan brukar komma med en monterad Mark IV skena. Men Aspire är ett bättre alternativ då den är snäppet bättre. Men båda funkar bra.

 

Grupp Speed och Grupp 4 så är det en nybörjar skridsko och skena som gäller. Berätta bara i  butiken att ni är nybörjare så kommer ni att få rätt information.

 

Glöm inte att slipa skridskorna. De ska aldrig hinna bli oslipade!

Uppdaterad: 06 SEP 2018 20:56

Postadress:
Upplands Väsby KK - Konståkning
c/o Marcia Nilsson, Norrtorpsvägen 15B
19571 Rosersberg

Besöksadress:
Vilunda Ishall, Husarvägen 25
19479 Upplands Väsby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info