Hoppa till sidans innehåll

Drogpolicy


Upplands-Väsby Konståkningsklubbs (UVKK) policy rörande droger, alkohol och kosttillskott och uppförandekod.

Droger och alkoholhaltiga drycker accepteras under inga omständigheter inom UVKK. Med droger menas dopingpreparat och narkotika. Föreningen skall med stort engagemang arbeta mot det destruktiva som droger, alkohol och tobak innebär.

UVKK tar avstånd från alla typer av kosttillskott och aktörer som kan sättas i samband med detta. UVKK:s rekommendation är alltid att satsa på en bra kosthållning utan kosttillskott. En balanserad och bra kosthållning ger alltid det bästa resultatet. Det finns inget vetenskapligt stöd för att idrottsutövare med normal kosthållning har behov av extra tillskott. Att satsa på en bra och sund kost är alltid ett bättre val än kosttillskott. Med hänsyn till att många preparat på marknaden dessutom är otillräckligt kontrollerade och att de kan innehålla dopingklassade och andra farliga substanser avråder Riksidrottsförbundet från bruk av kosttillskott annat än på rent medicinska grunder.

Droger alkoholhaltiga drycker och kosttillskott får inte nyttjas eller medföras till träningar, träningsläger, tävlingar eller liknande. Om åkare, ledare, funktionär inom klubben uppträder drog- eller alkoholpåverkad i samband med träning, träningsläger, tävling eller liknande skall han/hon lämna arenan, lokalen eller liknande omedelbart. Om personen är under 18 år skall förälder kontaktas. Åkare/ledare/funktionär under 18 år får inte nyttja eller medföra tobak till träningar, träningsläger, tävlingar eller liknande. Rökning i samband med träningar, träningsläger, tävling eller liknande där tredje person påverkas, accepteras inte.

 

Ledarnas uppförandekod

• Att aldrig prata positivt om droger, alkohol, tobak och kosttillskott

• Att vara ett bra exempel både i och utanför ishallen.

• Att inte uppmuntra till att fira segrar eller dränka misslyckanden med hjälp av alkohol.

• Att agera direkt då problem uppstår.

• Att vara ledare året om, inte bara under säsongen.

• Att vara lyhörd, uppmärksam och visa omsorg om varje åkare.

• Att informera varandra.

• Att samarbeta med föräldrar och även uppmana dessa att följa denna policy.

• Att vara beredd att vidta åtgärder för att nå klubbens mål med denna policy.

 

Föräldrar/Supportrars roll

Att samarbeta med ledare och övriga representanter i föreningen i arbetet att respektera denna policy. Föräldrar/supportrar som följer med på tävlingar och resor betraktas som representanter för UVKK.

 

UVKK Styrelsen 20-12-17

 

Uppdaterad: 18 DEC 2020 08:39

Postadress:
Upplands Väsby KK - Konståkning
c/o Marcia Nilsson, Norrtorpsvägen 15B
19571 Rosersberg

Besöksadress:
Vilunda Ishall, Husarvägen 25
19479 Upplands Väsby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info